Geselecteerde gedichten "De schuilkelders van de poëzie, Kerstbestand 1914-2014" bekend gemaakt!


De schuilkelders van de poëzie, 1914-2014 - een selectie

Vzw de Scriptomanen organiseerde in samenwerking met de Afdelingen Literaire Creatie en Voordracht van de Academie voor Podiumkunsten Aalst een poëziewedstrijd, naar aanleiding van 100 Jaar Kerstbestand Eerste Wereldoorlog, en met als thema ‘Oorlog & Vrede’. Werden verwacht: maximum drie ongepubliceerde gedichten. De jury bestond uit de cursisten Literaire Creatie, met docent Patrick Bernauw als voorzitter.

Het (hier gratis downloadbare) ebook bevat een selectie van de ingezonden gedichten, waaruit uiteindelijk een laureaat gekozen werd. In alfabetische volgorde werden geselecteerd:

Geert Jan Beeckman
Niels Blomberg
Anne Cockaerts
Patrick Cornillie
Kris De Lameillieure
Hervé Deleu
Huib Fens
Laurens Hoevenaren
Edward Hoornaert
Dries Ketels
Jeanet Kingma
Leen Pil
Yanne Ryon
Gerard Scharn
Mario van Brakel
Bert van Geel

Van een aantal geselecteerde gedichten maken de leerlingen Voordracht van Mirjam Van Lith – zijnde Jake Piron, Patrice Nkusi, Lotte De Cock, Stien Taeleman, Ine De Man, Ineke Van Wambeke, Achille Stuckens en Jules Delafontaine – enkele audio en video clips. Patrick Bernauw en Jeroen Bernaer staan samen met Mirjam Van Lith in voor opname, montage en regie. De clips zullen op 24 december gelanceerd en uitgezonden worden via Youtube, Facebook (de pagina De Schuilkelders van de Poëzie), Soundcloud en Bandcamp. Tegelijk zal dan ook de definitieve versie van dit ebook verschijnen, waarin de laureaat bekend gemaakt wordt. Aan de winnaar of winnares van de wedstrijd zal vzw de Scriptomanen een contract aanbieden voor de uitgave van een dichtbundel als POD (Printing On Demand) en ebook, volgens de bij de uitgeverij gebruikelijke voorwaarden. Bovendien zal ook weer een selectie uit de gedichten ten gehore gebracht worden tijdens het Woordweekend in Aalst, op 31 januari 2015, in het kader van de Poëzieweek, door dezelfde jonge voordrachtkunstenaars –en kunstenaressen.

Vzw de Scriptomanen wil zich inderdaad volop profileren als “een digitale uitgever van de 21ste eeuw”, die ook volop inzet op het uitgeven en promoten van de poëzie. Dit kan op de geijkte wijze, door middel van de uitgave van een dichtbundel (zij het wel in de POD-formule) – maar ook met een ebook, dat verspreid wordt via alle grote kanalen en winkels: iBookstore Apple, Kobo/Bol.com, Standaard Boekhandel, Bruna, Libris, Cosmox, Scribd, Barnes & Noble, enz… Het kan bovendien door volop gebruik te maken van alle tools van dit digitale tijdperk, via de sociale media, met podcast en clips, of door het organiseren van originele live events & flashmobs.

Wij wensen u veel poëtisch lees-, kijk- en luisterplezier.

Patrick Bernauw


Gratis te lezen:





Neem hier een ebook-abonnement op Scribd (gedurende 2 maanden gratis en daarna makkelijk opzegbaar).

Reacties

Podcast Het Academisch Kwartier

Luisterboeken Podcast

Podcast Mysterieus België